Virkattu ja tärkätty

 Kokeilin uutta virkkaustyyliä omasta päästä. En toki tiedä onko kyseessä jokin oikea virkkaustyyli. Virkkailin sitä pari kerrosta ja virkkaus alkoi vääntymään puoliympyrän muotoon ja alkoi näyttämään silmissäni kaulakorulta.

 
Päätin tehdä korun, minkä sokeritärkkäisin kovaksi. Höyrytin työstä kuprut sileäksi ennen tärkkäystä.

Sokeritärkkäys liemeen tuli 1dl kuumaa vettä ja 1dl sokeria. Sekoitin lientä kunnes sokeri oli kokonaan sulanut.
Kastelin virkkauksen kokonaan liemeen, minkä jälkeen puristin ylimääräiset sokeriliemet pois. Sitten jätin virkkauksen kuivumaan reiluksi vuorokaudeksi.

Lisäsin vielä ketjun ja korusta tuli valmis. Lopputuloksesta tuli kiva, mutta olisin toivonut että koru olisi ollut vielä enemmän kaulan myötäinen.


Solmuja sormuksessa

  

Sormus valmistui kahdesta pitkästä narusta mitkä punoin pötkyläksi ja tämän jälkeen solmin nätisti. Ja sitten vain yksi sormuspohja plus vahvaa liimaa ja sormus on valmis! Olen huono sormusten käyttäjä, mutta niitä on niin kiva tehdä! Tämä on päätynyt pari kertaa jo sormeenkin, joten edistystä on havaittavissa.

Rusettipinnit




Äää, niistä tuli ihanat! Tein ekana keltaisen, mistä ei tullut yhtä hieno kuin violetistä. Käyttämäni villalanka nukkaantui jo tehdessä, eikä rusetin muoto ole kovin hyvä. Tehdessä kuitenkin oppii! Kävin ostamassa puuvillalankaa ja tein rusetistä isomman ja kiristin rusetin muotoonsa narulla ennenkuin laitoin keskelle virkatun suikaleen. Rusettien takapuolelle liimasin ison pinnin. Nämä rusetit on helppoja ja nopeita tehdä ja piristävät mukavasti kampausta.

Syksyä kohti

 Olin pari viikkoa sitten Joensuussa käymässä ja äitini oli ostanut minulle lankaa. Tein langoista parin päivän projektina tälläisen huivin. Aluksi suunnitelmissa oli tehdä tuubihuivi, mutta minulle tyypilliseen tapaan suunnitelmat muuttuivat tehdessä. Tein puolet huivistä violetilla ja puolet sinisellä ja kavensin huivin molemmista päistä.


 Lopuksi tein huiviin vielä pitsimäisen reunuksen violetilla langalla. Tarkoituksena on myös lisätä huiviin vielä iso nappi toiseen päähän, millä saan huivin pysymään nätisti paikoillaan.



 Syksy tule jo! Täällä odotellaan!

Parin minuutin hedelmäjuoma


Pese ja pilko muutama nektariini. Kuori yksi mandariini ja poista mahdollisimman hyvin valkoiset osat lohkoista. Kuten kuvasta huomaa, itse en ole tässä kovin hyvä! Halutessasi voit kuoria myös nektariinit, niin niiden kuoret eivät jää juomaan ja juomasta tulee paljon sileämpi.


Survo tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella tai vaihtoehtoisesti tehosekoittimella. Halutessasi lisää sokeria tai hunajaa. Sekaan voi kaataa myös kivennäisvettä. Ja sitten juoma vain lasiin ja nauttimaan pirtsakasta energiapommista!