Kaapin uudistus

Keväisestä eteisen maalauksesta jäänyt jämämaali kaipasi käyttöä, Irrotin meidän kylpyhuoneen kaapin seinästi irti ja päätin hiukan laittaa maalia pintaan. Ja piristyihän se tylsä ilme mukavasti, kun maalasin takaseinät ja kaapin oven!

Faktat julki!

 Sain haasteen puudelilta ja tässä tulevat vastaukset!
 (En kuitenkaan haasta muita mukaan, koska ei ole minun juttu)

11 Faktaa minusta

 1. Teippihulluus on vallannut minut! Voisin omistaa vaikka kuinka paljon erilaisia teippejä.

2.Ylläri pylläri tykkään tehdä käsitöitä mielettömän paljon.

 3. Voisin tehdä Fimo vaahtiksia vaikka kuinka paljon.

4. Inhoan pänttäämistä.

 5. Haaveilen vanhasta Nintendo konsolista ja siihen Mario peleistä.

6. Olen rakastunut.


 7. Hassujen ja erikoisten asioiden kuvaaminen on kivaa!

8. Teen useita käsitöitä yhtäaikaa.

 9. Olen lähes mestari lepertelemään eläimille aina koirista sammakoihin.

 10. Syksy on ihanaa aikaa.

 11. Tein Macaroneja kolme satsia ennenkuin sain ne onnistumaan.


Vastaukset haastajan esittämiin kysymyksiin tulevat tässä!

1.Lempivärisi?
Vihreä
2.Missä maissa olet käynyt?
Pelkästään Ruotsissa.
3.Lempi tv-ohjelmasi?
Kaikki mahdolliset Mastercheffit, Erilaiset Äidit ja Muodin huipulle tyyliset ohjelmat.
4.Syötkö säännöllisesti aamupalan?
En syö oikeastaan ikinä.
5.Jos saisit päättää tulevan lapsesi sukupuolen olisiko se tyttö vai poika?
Tyttö
6. Mitä on sänkysi alla?
Ei mitään, ellei muutama villakoira.
7.Osaatko kutoa villasukat?a
En muista miten kantapää tehdään.
8.Kesä vai talvi?
Kesä
9.Katso oikealle, mitä näet ensimmäisenä?
Nojatuolin
10.Käytkö suihkussa mielummin aamulla vai illalla?
Illalla
11.Pidätkö hiuksiasi mielummin kiinni vai auki?
Kiinni, tarkoitus olisi käydä leikkuuttamassa lyhyeksi.



Tiskirätti


Neuloin lapasista ylijääneestä Hanko-langasta tiskirätin helmineuleella. Siitä tuli liian leveä, olisin halunnut enemmän neliön muotoisen, mutta meneehän se näinkin. Mies oli aluksi neulottua rättiä vastaan, mutta suostui lopulta kokeilemaan miltä se käytössä tuntuu. Välillä tehdessä ajattelin, että tekisinkin jotain muuta kuin rätin, koska pinnasta tuli niin kiva. Mutta rättihän siitä sitten tuli kun eräs miespuolinen henkilö sitten jo suorastaan vaati rättiä!

Vanttuut, Kintaat eli Lapaset


  

Ensiksi täytyy sanoa että tykkään tästä langasta ihan mielettömästi! Kyseessä on Novitan Hanko, ihana puoliksi kierrätyspuuvillasta valmistettu lanka. Lanka on mukavan paksua ja virkkaus/neulonta jälki jämäkkää. Kävi tietty niin, että ostin kolme kerää lankaa Prismasta kalliilla ja menin Citymarkettiin missä langat olivat poisto lootassa alennuksessa. Niin tyypillistä! No jemmasin sitten sieltä vielä usean kerän tulevia projekteja varten.

Lapasiin meni lankaa puolitoista kerää. Toisen lapasen päästä tuli kivan pyöreä ja toisesta hiukan kulmikkaampi. Tekemiseen meni pari päivää lukuun ottamatta peukaloita mitä tein melkein viikon, koska olin hiukan saamaton ja toisen peukalon purin ainakin neljä kertaa koska siitä tuli liian kireä. Vaikka sovitin sitä koko ajan käteen. Taisi olla keskittyminen vähän muualla.



Tykkään näistä kovasti niiden värin ja jämäkkyyden takia. Yleensä neulotut lapaset eivät kestä kädessäni kunnolla, vaan valuvat ja löpöttävät ikävästi. Näissä sitä ongelmaa ei ole!

Vihkojen fiksaus


Toinen vuosi liiketalouden opiskelua alkoi tiistaina. Ennen koulun alkua päätin yrittää tsempata opinnoissa ja keskittyä kunnolla. Viime vuonna muistiinpanot olivat hujan hajan eri papereilla ja monisteet laukun pohjalla. Nyt ostin itselleni 2 vihkoa ja kansion monisteille. Kansion fiksaus on vielä vähän kesken, mutta vihkot laitoin uuteen uskoon eilen. Vaaleanpunaiseen vihkoon vedin ihan yksinkertaisesti vain washiteipeillä raidat ja vihreään vihkoon washiteipillä raidat plus liimasin skräppi paperista kuvan ja tein raitojen väliin sinisellä kohovärillä pisteet. Vaaleanpunaisesta vihkosta tuli vähän tylsä makuuni, mutta vihreä on ihana!

Onnistunut kirjoneule kokeilu!


Jess, se on valmis! Elämäni ensimmäinen kirjoneule. Tätä oli todella kiva tehdä, eikä ollenkaan niin vaikeaa ja hidasta kuin olin aina luullut. Virheitä pipon kuvioihin tuli jonkin verran, varsinkin reunan ympyröihin, mutta ei mitään häiritsevää.

Virkkasin valmiiseen pipoon reunan ja lopuksi prässäsin. Harvemmin prässään mitään, vaikka näköjään kannattaisi. Piposta tuli vielä paljon siistimpi ja sileämpi prässäyksen jälkeen. Harkitsen vielä tupsua päälaelle keikkumaan, mutta saa nyt nähdä kun pipo on tosi kiva ilmankin.

Aion jatkaa kirjoneuleiden tekemistä ja opetella tekemään vaikeampia kuvioita ja käyttämään useampia värejä. Pitäisi myös opetella kiertämään langat nurjalla puolella oikein, ettei sinne jäisi pitkiä ikäviä langankiertoja. Mutta kuitenkin tästä on hyvä jatkaa!